bTV обяви новите водещи на новините в събота и неделя

bTV обяви новите водещи на новините в събота и неделя

Журналистите от нюзрума на bTV Лиляна Боянова и Иван Георгиев са новата екранна двойка, която от тази събота, 26 април, ще започне да води централната емисия новини на медията в събота и неделя. През седмицата те ще продължат да бъдат действащи репортери. Юксел Кадриев и Виктория Петрова ще водят централната емисия новини от понеделник до петък. Лиляна Боянова и Иван Георгиев заменят дългогодишния тандем Гена Трайкова и Венелин Петков, които вече са на ръководни постове в телевизията.

„Световна практика е водещите на новини да са журналисти и лидери на обществено мнение с доказан опит. Иван и Лили са точно такива. Те са млади, талантливи и перспективни и вече имат богат журналистически опит. Те са част от цялостната стратегия за развитие на bTV Новините – най- гледаната емисия в българския ефир”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Иван Георгиев е част от екипа на bTV от 2006 година. Автор е на документалната поредица „Македония - последният проект на Коминтерна”, излъчена през февруари в bTV Документите. Двата епизода предизвикаха огромен зрителски интерес и широк отзвук и бяха най-гледаните предавания в часовия слот на премиерното си излъчване (22,30 ч., събота). Те привлякоха средно 23% от телевизионната аудитория. Филмите отбелязаха рекорд по гледаемост и в интернет страницата www.btv.bg с общо над 100 хилиляди посещения.

През 2012г. Иван Георгиев получи първата голяма награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” за поредица от разследвания, разобличаваща схеми за манипулиране на изборния процес. Филмите бяха излъчени в bTV Репортерите. През 2012 г. е избран за аспирант на Световния прес институт в САЩ (World Press Institute fellow). Завършил е журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски”.

Лиляна Боянова е журналист и водещ с над 10 годишна практика. Завършва телевизионна журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Да бъде журналист е нейна мечта, а основите теми, които привличат вниманието й са със социална насоченост, както и в ресорите образование и здравеопазване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ