България

Политика

|

Общество

|

bTV Media Group започва процедура по обжалване срещу СЕМ

bTV Media Group започва процедура по обжалване срещу СЕМ

bTV Media Group започва процедура по обжалване срещу СЕМ

В отговор на изпратеното вчера от СЕМ прессъобщение и вследствие на твърде дългото отлагане на решение за прекратяване на лицензиите на  bTV Lady+1 и Ring.bg +1, bTV Media Group започва процедура по обжалване на мълчаливия отказ пред Върховния административен съд на България, обяви медийната група в официално събощение, разпространено до медиите. СЕМ няма никакво законово основание да отказва произнасяне по искането на bTV Media Group за отказ от лицензи. Това потвърди самият председател на СЕМ по време на последното заседание на Органа по цифрова телевизия.

Ето какво гласи още текстът на позицията:

"Опитите за създаване на внушения, че възползвайки се от даденото ни по закон право на отказ от лицензии, застрашава обществения интерес и процес по цифровизация, са необосновани и противоречат на законовите и пазарните принципи. Ръководството на bTV Media Group нееднократко е заявявало желанието си за съдействие и дори беше първото, което повдигна предложението за проучване на възможни варианти за успешно продължение на цифровизацията в България.

Безспорното доказателство за обществения ангажимент на bTV Media Group е запазването на цифровото излъчване на основния канал bTV, чиято програма е съобразена с всички потребности за висока информираност и развлекателност.

Изкуствено създаденото противопоставяне на обществен срещу бизнес интерес противоречи на принципите на пазарната икономика. Това, което обществото очаква от регулаторните органи е да гарантират правото на свободен избор."

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам