България

Политика

|

Общество

|

Йордан Стоев: Записът на Гешев е манипулация за сплашване, това не съм аз

Йордан Стоев: Записът на Гешев е манипулация за сплашване, това не съм аз

Йордан Стоев: Записът на Гешев е манипулация за сплашване, това не съм аз

„Излязоха слухове, че се крия и ме е срам, това не е вярно, бях в опуска, в друга страна - на медицински туризъм. Сега идвам, за да участвам в процедурата. Относно втората серия на копродукцията на главния прокурор, ще кажа, че това е пълна манипулация. Записът, който Гешев представи, е един прах, за да се отклони вниманието, това не съм аз“. Това каза членът на ВСС Йордан Стоев преди заседанието на Висшия съдебен съвет. На него ще се обсъжда допустимо ли е първото искане за оставката на Иван Гешев.

По думите му самият той ще даде допълнителни данни пред органите. "Има проверка в Софийска градска прокуратура /СГП/, а ще получа и призовка от Върховна касационна прокуратура /ВКП/. Бях уведомен, че съм издирван за тази призовка. Извикани са Георги Кузманов и Калина Чапкъкова заедно с мен, това е елементарен опит за сплашване. Този запис е прах, за да се отклони вниманието от настоящата процедура. Не съм поканил Гешев, той ме покани на гости. Той представи една версия, не показа всичко между нас. Гешев направи шоу със слаба режисура", обясни Стоев. И допълни, че направеното във ВКП не може да бъде обжалвано. "Би трябвало всичко да отиде в първоинстанционната прокуратура, а това ще наруши правата и на тримата", посочи Стоев.

 „Започвам да се замислям дали ме е страх. След всичко, което става и как ескалира. Начините по, които се използва прокуратурата и по-точно ВКП, която е на пряко подчинение на главния прокурор“, добави Стоев.

По думите му първо ще бъде разкрито пред конкретните органи и след това ще излезе пред обществото. „А не както стана сега. Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура“, добави Стоев.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Apple представи първите си очила за смесена реалност
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици