АБВ иска референдум за шистовия газ

АБВ иска референдум за шистовия газ

АБВ иска референдум за шистовия газ

По стратегическите въпроси трябва да има референдуми. Ще предложим в Добрич и региона да се проведе допитване относно добива на шистов газ. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Наше дълбоко убеждение е, че политиката на референдумите трябва да е част от ежедневието ни. Този референдум в Белене беше тежък удар по референдумите. Един от основните ни упреци към БСП, е че си позволи да употреби хората по нечистоплътен начин", каза Петков.

„По същество г-н Плевнелиев много ясно подкрепи идеята на АБВ отпреди иборите - за друг тип държавно устройство, за изборно законодателство, което отговаря на интересите на обществото, за разширяване правомощията на президента. И няма как да не сме доволни, че държавният глава ги подкрепя", допълни Петков.

Според зам.-председателят на АБВ окончателната ратификация в Народното събрание на новия дълг от 16 млрд. лв., трябва да бъде отложена, за да се направят още изчисления и консултации. Според него дългът е необходимо да бъде изтеглен.

„Недопустимо е обаче подобно решение да се взима в последния момент без точни сметки. Не може стратегически решения да ги поставят в 6 без 5”, коментира Петков.

„Никой няма съмнения, че трябва да се покрие старото задължение, но когато хвърлиш в парламента нещо, зад което не стоят прецизните изчисления колко е старото задължение – не е това лицето на парламентарната република”, убеден е Румен Петков.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ