Бареков се отказа и от коалицията „България без цензура”

Бареков се отказа и от коалицията „България без цензура”

Бареков се отказа и от коалицията „България без цензура”

Николай Бареков подава оставка като председател на председателския съвет на Коалиция от партии „България без цензура“, която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група „Български демократичен център“. Това се казва в изявление на Бареков, цитирано от пресцентъра на партия "България без цензура".

Позицията е отправена до съпредседателите на КП „България без цензура" Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов.

„Колеги и приятели, приемете този жест като символ, тъй като КП ББЦ де юре и де факто прекрати съществуването си с успешното си представяне на парламентарните избори. Като съпредседател имах право на вето за всички решения, които евентуално биха насочили тази коалиция в различни управленски конфигурации. Правило, от което не се наложи да се възползвам.

С моето оттегляне от съпредседателския пост политическа партия „България без цензура“ вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент.

Като лидер на ББЦ заставам и подкрепям народните представители, които са членове на нашата партия, да гласуват в парламентарната група БДЦ. Поведението на нашата партия „България без цензура“ е опозиционно на управляващата четворна коалиция плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото. Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители.

Изразявам най-приятелски поздрав и чувства към колегите от ЛИДЕР, ЗНС, Гергьовден, Партията на жените, Радикалите и Свободните демократи и надежда че през 2015 г. ще се роди нов коалиционен формат като опозиционен блок, в който всички ние, отвратените от резултата на 25-годишното управление на един и същ политически елит, ще успеем да превъзмогнем егото и страховете си и заедно ще се представим не просто достойно, а наистина внушително на едни следващи избори.

Напомням на всички мои приятели, че най-големият дефицит в държавата е дефицитът от опозиция. Прекалено много станаха кандидатите и участващите във властта и докато на опашката от чакащи има навалица, то мястото на опозицията остава празно и чака някой да го заеме.

Надявам се, че урокът, който научихме от 2014 г., а именно, че с 4, 5 или 6% на парламентарни избори не е възможна промяна на статуквото, ще даде сериозен повод за размисъл по време на коледните празници. Пожелавам ви приятно изкарване на предстоящите светли дни и много успехи през идната 2015 г.”, се казва в позицията на Бареков.

Тя идва дни след като Бареков обяви, че се дистанцира и от парламентарната си група.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ