34,16% е избирателната активност на страната към 16.00 часа

34,16% е избирателната активност на страната към 16.00 часа

34,16% е избирателната активност на страната към 16.00 часа

Избирателната активност за страната към 16:00 ч. е 34,16%. Това съобщи на брифинг зам.-председателят на ЦИК и говорител на комисията Росица Матева.

Най-високата е в община Челопеч – 75,15%, а най-ниската е в Добрич – 23,18 %.

"Вече стана известно, че в няколко общини в част от кочаните с бюлетините се появяват такива без номерация. Това са в Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Дали сме указания на ОИК. Секционните избирателни комисии ще съставят протоколи при наличието на такива бюлетини. Избирателите, гласували с тях, не трябва да се притесняват. Гласът им ще бъде отчетен", съобщи Росица Матева.

От ЦИК съобщиха за сериозен проблем с недостига на бюлетини в няколко общини.

"В няколко кметства свършиха бюлетините. В Мездра, най-напред в кметство Върбешница, дали сме указания там да се ксерокопират бюлетините и да бъдат съставени протоколи от членове на ОИК и СИК, като бюлетините бъдат номерирани с последваща номерация след кочаните. По същия начин в Първомай, в кметство Поройна, в община Лом в Долна Бешовица и в Шумен - в кметство Лозево. Пристигна информация от ОИК-Мездра и от кметство Оселна и Учиндол. Но там все още има бюлетини, те просто предупреждават, че са на приключване. Обстоятелството е, че е заявен по-малък брой за отпечатване и след като са подадени заявления от избиратели, които имат право да гласуват по настоящ адрес не е коригирана заявката за отпечатания тираж на бюлетините", уточни Матева.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ