България

Политика

|

Общество

|

Борисов разказа виц за Гълъб Донев на среща със земеделци

Борисов разказа виц за Гълъб Донев на среща със земеделци

Борисов разказа виц за Гълъб Донев на среща със земеделци

Правителството на Петков създаде кризата в земеделието – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със земеделци в Исперих.

Той направи коментара в отговор на оплакване от кмета на града. "Това, което е сега, е много зле. Тези, които бяха преди вас, съсипаха земеделците. А ние сме аграрна страна", заяви кметът Гюняй Хюсмен по време на срещата, излъчвана на живо във фейсбук профила на бившия премиер. 

"Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко", коментира още Борисов. Местните хора отбелязаха и че според фонд „Земеделие“ загубите за сектора са около 100 млн. лв. „Ама какви 100 милиона?! Това са им комисионните“, отговори Борисов. За да разведри малко обстановката, той разказа и актуален виц за служебния премиер Гълъб Донев.

- Знаете ли как ще прави бюджета Гълъб Донев – попита Борисов журналистите и местните земеделци и след това отговори:

- Перо по перо.

По думите му „още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга..." и за пореден път нарече предишните управляващи измамници.  

На въпрос с кого ще се коалира на предстоящите извънредни избори, лидерът на ГЕРБ отбеляза :" Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо. Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши".

Борисов попита риторично защо и договорът за 7-те танкера с газ не е бил подписан тържествено в Гранитна зала както „договора с "Джемкорп" и след това разясни: „Защото, въпреки твърденията на госпожа Бориславова, този газ ще излезе десетки пъти по-скъпо за индустриалците".

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ