Даниел Александров се отказа от депутатския си имунитет

Даниел Александров се отказа от депутатския си имунитет

Даниел Александров от ГЕРБ-СДС се е отказал от имунитета си. Това съобщи председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на редовното заседание днес. 

Междувременно депутатите включиха в дневния си ред Проект на решение за налагане на мораториум върху определени действия на държавни органи. Предложението тази точка да влезе в дневния ред на заседанията през тази седмица е на "Възраждане" и получи подкрепата на 111 народни представители, предава БГНЕС.

Ако то получи подкрепа в зала, мораториум ще бъде наложен върху извършването на разпоредителни сделки с недвижимо имущество, собственост на "Мини Марица-изток" ЕАД .Както и с недвижимо имущество държавна или общинска собственост, попадащо в обхвата на границите на концесионната площ по договор, извършване на разпоредителни сделки с движимо и недвижимо имущество и/или държавна собственост, попадащи на територията на "Източномаришкото въглищно находище" и др.

Депутатите отказаха да изслушват премиера Николай Денков по искане на БСП. Георги Свиленски от БСП обясни, че искането за изслушване е заради изказване на Денков за използването на касетъчни бомби. Той настоя премиерът да бъде изслушан, за да стане ясно какво точно е искал да каже с това. "Въпросът е важен. Касае се за касетъчни бомби, които убиват хора", добави Свиленски.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ