"Демократична България" твърдо против повишаване на данъците

Демократична България твърдо против повишаване на данъците

"Демократична България" твърдо против повишаване на данъците

"Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците", заяви пред БНР депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров. Според него това би било голяма грешка.

"Да не се повишават данъците в никакъв случай, защото това е предпоставка за растеж и развитие. България трябва да продължи да расте. Бюджетният дефицит - не че можем да кажем, че е овладян като проблем, но са предприети важни стъпи в тази посока", обясни той в интервю за предаването "Преди всички".

За бюджета за годината депутатът посочи, че се е опитал да убеди депутатите, че не може да се допускат съществени допълнителни разходи. "Здравият разум надделя в НС. Бяха предприети мерки", добави той. Според него има стабилна основа за следващата година. 

Мартин Димитров отбеляза, че влизането в еврозоната ще намали лихваните проценти сериозно."За тази година трябва да си поставим за цел, колкото и трудно да изглежда, влизане в Шенген и еврозоната - трябва да се работи по двата въпроса", заяви той.

"Спадът в инфлацията засега изглежда сигурен. Колко голям ще бъде, е трудно да се каже, но това ще нормализира много процеси. Много важно за България ще бъде, въпреки спада в редица икономики в Европа, износът и ръстът на индустриалното производство да ги задържим през следващата година", добави Мартин Димитров.

Не трябва да отписваме възможността вторият мандат да бъде реализиран, смята Димитров и призова: "Нека да не изпреварваме събитията". "Ако се стигне до трети мандат и той бъде даден на "Демократична България", това, с което бихме продължили ние, са въпросните политики, по които се работи и в момента - те трябва да бъдат базата, ако стигнем въобще до такава ситуация", каза Димитров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ