България

Политика

|

Общество

|

„Демократична България” свиква протест пред президентството

„Демократична България” свиква протест пред президентството

„Демократична България” свиква протест пред президентството

“Демократична България” свиква протест пред сградата на президентството в София под надслов “България - независима от “Газпром”!, съобщиха от пресцентъра на политическата формация. От официалната фейсбук страница на ДБ става ясно, че протестът е насрочен за днес от 19.00 ч. Той е "в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”. От официалната фейсбук страница на ДБ става ясно, че протестът е насрочен за днес от 19.00 ч.

Ето какво гласи още съобщението:

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес.

“Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната."

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ