Депутатите викат Гешев за втори път в НС за седмица

Депутатите викат Гешев за втори път в НС за седмица

Депутатите викат Гешев за втори път в НС за седмица

Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси ще проведе заседание в четвъртък с точка от дневния ред "Обсъждане, с участието на главния прокурор, прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи на основание чл. 25 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание". Това е вторият път в рамките на седмица, в който депутатите викат главния прокурор, за да го изслушат.

На 15 юли, Гешев се яви в комисия по борба с корупцията, където трябваше да отговаря на въпроси, свързани с петорната експертиза на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, показала, че те са манипулирани. Преди седмица Конституционният съд отхвърли искането на Гешев да бъде отменено изискването той да бъде изслушван най-малко веднъж на три месеца от правната комисия и възможността Народното събрание да дава препоръки по представените от него доклади, а той да отчита как ги е изпълнил.

Пред депутатите от комисията за борба с корупцията той обяви, че от решението на Конституционния съд следвало, че той може да бъде викан само в правната комисия, но щял да се явява във всички комисии, в които бива поканен, от институционално уважение.

Главният прокурор загуби и още едно дело в Конституционния съд за отмяна закриването на специализираното правосъдие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ