ГЕРБ-СДС при Радев: Тук сме, за да участваме в търсенето на изход от кризите

ГЕРБ-СДС при Радев: Тук сме, за да участваме в търсенето на изход от кризите

ГЕРБ-СДС при Радев: Тук сме, за да участваме в търсенето на изход от кризите

Вашата политическа сила, вече заяви, че не вижда потенциал в това Народно Събрание за излъчване на устойчиво мнозинство, но в същото време хората очакват решаване на техните проблеми. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„С вашия голям парламентарен и управленски опит осъзнавате какво означава точно в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент и да има преходни периоди, в които администрацията не може да работи ефективно и на пълен капацитет. За нас е интересно как вие виждате да се решат проблемите на хората с усилията на всички политически сили и на цялата администрация. Очаквам да чуя вашата формула и ролята, която виждате на вашата коалиция за преодоляването на кризите“, коментира Радев.

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че парламентарната й група ясно е изразила своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство.

„Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения за това как държавата ни да се справи с тези кризи. Тук сме с хора, които могат да дадат решения за кризите, стига да има кой да се слуша в тях“, каза тя.

„През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и в голямата си част Народното събрание ги подкрепи. Едно такова решение беше свързано с компенсациите за електроенергията за бизнеса, общините, храмовете и болниците. В началото на годината нашата парламентарна група предложи решения, свързано с мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители, което също бе подкрепено. Преди няколко дни предложихме решение, което да определи цена на горивата от 2,70 лева за литър, като осъзнаваме, че голяма част от натрупаната инфлация се дължи на високите цени на енергоносителите, но и разбира се на решения, свързани с управляващото мнозинство, сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Тук сме с целия опит и експертиза на нашата група и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище, че в 47-о Народно събрание не може да има стабилно мнозинство се е променило“, добави Атанасова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ