ГЕРБ ще бойкотира кворума в НС до гласуването на проектокабинета "Василев"

ГЕРБ ще бойкотира кворума в НС до гласуването на проектокабинета Василев

ГЕРБ ще бойкотира кворума в НС до гласуването на проектокабинета "Василев"

ГЕРБ ще бойкотира кворума до гласуването на проектокабинет на Асен Василев. Тогава опозицията ще влезе, за да гласува "против", заяви на брифинг лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

"Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да стои в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание, обяви Атанасова. Но категорично подчерта, че всички 59 депутати на ГЕРБ-СДС ще бъдат в пленарната зала, ако се стигне до гласуване на проектокабинета "Василев" и ще гласуват "против".

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, ако се гласува номинация на Бойко Рашков за председател на КПКОНП, Десислава Атанасова заяви, че такова предложение не може да бъде вкарано за гласуване, защото най-малко, по думите й, вносителят трябва да отговори проверяван ли е Рашков от антикорупционния орган и колко пъти. 

Депутатът Делян Добрев беше категоричен, че днешното изслушване за газа е засекретено, защото кабинетът в оставка не иска да каже, че газът скача с 32%. 

По думите му, следващият служебен кабинет на Радев ще бъде изправен пред ситуация, в която физически няма да има достатъчно газ и ще трябва да се въведе ограничителен режим на газа в България.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ