Гешев: Ние сме последната преграда пред беззаконието

Гешев: Ние сме последната преграда пред беззаконието

Гешев: Ние сме последната преграда пред беззаконието

Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието. Докато политическата конюнктура се променя, магистратите остават да работят срещу беззаконието и тоталитаризма и за справедливостта. Това заяви при откриването на общото събрание на прокурорите главният прокурор Иван Гешев, на който магистратите избират свои представители за новия мандат на Висшия съдебен съвет. 

Това е последното изслушване, след като следователите и съдиите излъчиха своите представители. Осем кандидати се борят за четирите места от квотата на магистратите. Сред претендентите са председателят на Асоциацията на прокурорите и един от заместниците на главния прокурор Иван Гешев.

"Забравяме цената, която всеки прокурор плаща", каза Гешев. По думите му, често това е омраза и самота. "Професията на прокурора е призвание, а ние, българските магистрати, се борим за справедливост за обществото. Нашето оръжие е законът и нашата независимост. Това е нещо, с което повечето професии на разполагат", добави той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ