Христо Иванов: Страната трябва да има управление

Христо Иванов: Страната трябва да има управление

Христо Иванов: Страната трябва да има управление

Страната трябва да има управление. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в парламента, часове преди разговорите с БСП за съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Предишните дни от БСП проведоха срещи с "Продължаваме промяната" и с "Има такъв народ". 

"Рисковете, свързани с това да проведем избори в този момент, в който трябва да подготвяме държавата си за тежката зима, която ни очаква, и при положение, че в следващия парламент не изглежда да бъде по-просто от гледна точка на съставянето на правителство, са много големи. И по-разумно е според нас, от наша гледна точка, да се състави такова управление. Има възможности за това, въпрос е на добра воля, на професионализъм. В крайна сметка не може осем месеца след като сме получили доверието на хората да управляваме да кажем: Ние не се справяме", посочи Иванов. 

Въпросът за структура и състав на Министерски съвет ще се обсъжда след излъчване на кандидат на премиер от "Продължаваме Промяната", каза още Иванов. По думите му, за "Демократична България" евентуална номинация на Асен Василев за премиер е приемлива. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ