ИТН няма да подкрепи втория мандат, отцепниците от „Величие“ - нито едно правителство

ИТН няма да подкрепи втория мандат, отцепниците от „Величие“ - нито едно правителство

"Има такъв народ" няма да подкрепяме втория мандат. Това каза пред журналисти Павела Митова от ИТН на влизане в парламента, предава БТА. 

Попитана ще се отзоват ли на поканата на ДПС, анонсирана вчера, че ще разговарят с всички за реализиране на втория мандат, тя каза, че все още не е разговаряла с колегите си. Предполагам, че вече е ясно на всички, че ние няма да подкрепяме втория мандат, така че не виждам смисъла да участваме в каквито и да било разговори, добави тя. 

Може би от уважение можем просто да отидем на срещата, но се съмнявам, че това ще се осъществи, тъй като вече сме казали, че първия и втория мандат няма да подкрепим, така че не виждам никакъв смисъл да се провеждат такива разговори, добави Митова. 

На въпрос имат ли ясна стратегия, ако третият мандат дойде при ИТН, Митова отговори с разбира се. Ние още от предишните парламентарни избори пледираме за това, че политическата криза може да бъде разрешена само по един начин и това е с експертен кабинет, с широка подкрепа, така че ще търсим подкрепата на всички политически субекти, които в момента са в Народното събрание, посочи Митова.  

Относно оценката на законотворчеството на 50-ия парламент, тя каза, че не вижда да има такова. Още не сме утвърдили дори правилника за работата и дейността на Народното събрание, така че не знам каква оценка да дам на изслушвания на министри, които на всичкото отговорен не отговарят ясно и конкретно на зададените въпроси от страна на народните представители, коментира Митова. 

Попитана за правилника тя уточни, че половината вече е гласуван в комисия, а другата половина ще бъде днес. 

Готови сме да получим третия мандат за съставяне на правителство, ако президентът така прецени, заяви колегата ѝ Станислав Балабанов. Той добави, че ще поканят всички политически партии на разговор, за да видят има ли желание да работят, на първо място, по политики. Той уточни, че първо ще разговарят по приоритети и политики, които са важни за държавата, а после за експертизата на личностите, които ще застанат зад тези политики. 

На когото и да връчи мандат президентът, ще се отзовем на поканата за разговори, добави той. Балабанов също каза, че ИТН няма да подкрепи втория мандат за съставяне на правителство.  

Нашата група няма да подкрепи нито едно правителство, защото няма градивни сили, които да работят за интереса на обикновения българин. Това каза Красимира Катинчарова, един от шестимата депутати, които напуснаха групата на „Величие“ и така тя се разпадна, предава БТА. 

Ние отказваме да участваме в такива дребни политически игри, отговори тя на въпрос дали биха подкрепили правителство с втория или третия мандат.

Миналата седмица шестима депутати от „Величие“ подадоха заявление за напускане на парламентарната група на "Величие" и посочиха като причина - загубено доверие в лицето на ръководството на групата. Депутатите, подали заявления, са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ