Корнелия Нинова: Тези избори са изключителен успех за БСП

Корнелия Нинова: Тези избори са изключителен успех за БСП

Корнелия Нинова: Тези избори са изключителен успех за БСП

Тези местни избори са изключителен успех за БСП. Това заяви  лидерът на левицата Корнелия Нинова в първи коментар след балотажите на местните избори в страната.

"Увеличаваме си партийния вот с около 50 000 гласа, това за нас е изключителен успех. Изчакваме София с нетърпение. Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Имаме 71 кметове при 57 на предишните местни избори и сме втора политическа сила. Печелим 4 областни града - Шумен, Разград, Русе и Силистра," посочи Нинова.

Според нея големият губещ на тези избори е ГЕРБ. "Нашата цел от началото на кампанията - "Обединени срещу ГЕРБ" започва да се случва и този модел започва да се разгражда, но това е само началото", отбеляза тя. 

БСП е консолидирана и резултатите го показват, заяви още Корнелия Нинова.

"Работиха в много трудна обстановка, натиск, купен вот, подправяне на бюлетини, дописване по настоящ адрес. Всичко това нашите хора го преживяха и показаха, че имат характер, че имаме професионалисти и силни кандидатури." Нинова подчерта, че не се притеснява от политическите амбиции на Ваня Григорова, която по-рано отговори утвърдително на журналистически въпрос дали вече се чувства ляв политик от нов тип. "Тя направи хубава кампания - жива, истинска за хората, браво!", каза Нинова още по повод Григорова.

Лидерът на БСП е категорична, че още в първите дни след възстановяването на работата на парламента, ще внесат вот на недоверие към правителството. "Какво ще се случи с некоалицията си е тяхна работа", обобщи накрая тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ