Лидерът на ГЕРБ: Австрийците искат България да се върне както беше при Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ: Австрийците искат България да се върне както беше при Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ: Австрийците искат България да се върне както беше при Бойко Борисов

 „В момента австрийците казват България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов, и всичко ще е наред. Това казват австрийците на прост език“.  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира австрийското предложение за "отварянето" на въздушен Шенген за страната ни. Той припомни, че у нас миграцията е била нулева, докато е бил премиер, наричайки вътрешните министри от правителствата след третия му кабинет „аматьори“.

Нямаме полезен ход, ако не се стегнем и да работим – от една страна дипломацията, от друга страна законите, от трета страна миграция“, заяви още Борисов, цитиран от БНР и заключи: „Просто трябва да върнем времето преди "промяната"“. 

Борисов подчерта, че освен геостратегическата криза, общините са най-важното нещо, което ги държи в правителството.

Парите за довършване на двата стадиона в Пловдив, както и на Околовръстното са заложени поименно в държавния бюджет за следващата година.  заяви в Раковски лидерът на ГЕРБ, който откри там нова детска градина със 120 места.

Той обясни, че със Закона за бюджета, който ще бъде гласуван в четвъртък, тези пари не могат да ги вземат от кмета. Не че съм се съмнявал в Асен Василев, но сме поискали поименно да бъдат описани на всички общини проектите“, подчерта Борисов. Той припомни, че общините са имали достатъчно дълго време, за да изпратят своите проекти при ясен критерий и при тавана, който финансовият министър Асен Василев е поставил.  

62 милиона лева ще бъдат отпуснати допълнително за сферата на културата в бюджета за догодина. Средствата са договорени с финансовия министър Асен Василев, каза още Борисов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ