Мирослав Иванов: Ако ръководство на ИТН се запази, не виждам как ще се състави кабинет

Мирослав Иванов: Ако ръководство на ИТН се запази, не виждам как ще се състави кабинет

Мирослав Иванов: Ако ръководство на ИТН се запази, не виждам как ще се състави кабинет

„Продължаваме Промяната“ не затваря пътя за преговори, но не искаме да изневерим на принципите си, които сме поставили като основно изискване и те са нулева толерантност към корупция. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП и временен председател на парламента Мирослав Иванов.

Той заяви, че влизането в правителство с ДПС, ГЕРБ, „Има такъв народ“, със сегашните им лидери, за нас ще бъде прекалено голям компромис с ценностите на ПП.

„Ако народните представители на ИТН желаят да подкрепят тази програма, състав на правителство и кабинет е възможен, ако ли не, ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави“, добави председателят на НС.

По думите му ИТН не са диалогични и вървят в посока, която прекалено силно се различава от тази на ПП, БСП и „Демократична България“.

„Бяхме свидетели миналата седмица как се саботира заседанието на Комисията по конституционни и правни въпроси в парламента. Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа“, коментира Иванов.

Той допълни, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но уточни: „За нас е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията. Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател оттук нататък за промени”, каза още Иванов.

В отговор на въпроси за резултатите от евентуални следващи избори, Мирослав Иванов изрази увереност, че ще има излъчен кабинет и по-висока избирателна активност.

„Ще имаме по-висок резултат, защото не се поддадохме на изкушението да направим компромис със своите принципи“, каза още той.

Според него „Има такъв народ” и партията на Стефан Янев „Български възход” няма да влязат в следващ парламент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ