Над 25 000 проверки са направени в структурите на земеделското министерство

Над 25 000 проверки са направени в структурите на земеделското министерство

Над 25 000 проверки са направени в структурите на земеделското министерство

Над 25 000 проверки са направени във всяка една от структурите. Установени са нарушения почти във всеки сектор. Това обяви в ефира на БНТ земеделският министър в оставка Иван Иванов.

"Имало е лежерност в работата на тези структури. Сега когато ги мотивирахме с по-високо възнаграждение, резултатите са по-добри. Напр. проверки в животновъдни обекти – около 1 400 сме направили по различни сигнали, за съжаление 30 % от тях се оказват с доста тежки нарушения. Наказанието за нарушителите е лишаване от субсидии и предаване на прокуратурата", обясни министър Иванов.

Ангажимент на служебния кабинет ще бъде каква политика ще провежда по отношение на държавния контрол, подчерта Иванов. "Контролната дейност, която ние засилихме, даде своя ефект – не само по отношение на БАБХ, но и на ДФ Земеделие и Изпълнителна агенция по горите", добави той.

Министерството на земеделието е единственото, което се управлява със смесен екип между БСП и "Продължаваме промяната", като в коалиционното споразумение беше записано, че БАБХ трябва да излезе от рамките на министерството, спазвайки принципа изпълнението да бъде отделено от контрола. В тази връзка управлението на Агенцията беше дадено под прекия контрол на "Продължаваме промяната" – проф. Даскалов и ресорния зам.-министър Христанов. Техните проверки по ГКПП "Капитан Андреево" показаха доста нарушения", коментира Иван Иванов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ