Петков след среща с Нинова: Няма еднолично решение, диалогът с БСП продължава

Петков след среща с Нинова: Няма еднолично решение, диалогът с БСП продължава

Петков след среща с Нинова: Няма еднолично решение, диалогът с БСП продължава

Кирил Петков и Корнелия Нинова проведоха изненадваща среща тази сутрин в стаята на парламентарната група на "БСП за България" в парламента. Срещата е била по настояване на Петков, научиха медиите, след като Корнелия Нинова вчера обяви, че БСП спират преговорите с ПП заради изгонването на 70 руски дипломати.

"Продължихме разговора и това, което трябваше да стане ясно е, че няма еднолично решение за изгонването на дипломатите. Видя се, че периодът е започнал от март. Има 3 доклада от ДАНС, има Съвет за сигурност. Това даде чувство на партньорите ни, че институционалната машина е работила от доста време. Единствената грешка, която може би допуснах е комуникационното представяне на събитията", каза след срещата Кирил Петков. 

Най-важното, по думите на Петков е, че не трябва да се измества най-важния фокус - върху икономическото състояние и антикорупционната тема. "Цялото внимание на обществеността се фокусира върху изгонените служители на руското посолство. Трябва да избегнем кризисна точка, която не е от чак толкова голямо значение. Остават 43 служители на руското посолство - малко страни в Европа имат 43 служители. Мисля, че диалогът с БСП продължава, защото основните рискове са много по-големи, отколкото кои институции какво участие са взели в едно такова решение", посочи той. 

Разговорът ни с Кирил Петков не променя позицията на БСП, каза след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Премиерът ни запозна с целия процес по взимане на решение за изгонването на руските дипломати - кога е започнало, в какви формати, кои са участвали, кои са информирани. Но това не променя позицията ни. Ще се върнем на масата за преговори, когато "Продължаваме промяната" предложат друг кандидат за премиер", каза Нинова. 

Тя допълни, че ПП трябва да съберат своя изпълнителен съвет и да вземат решение сами, но не каза дали Петков се е съгласил с условието им.

Нинова отново повтори, че БСП са разбрали за това от медиите и решението не е обсъждано от колективните органи на коалицията. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ