Радев дава третия мандат на БСП

Радев дава третия мандат на БСП

Радев дава третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от президентството.

Връчването на мандата ще стане на 18 юли, понеделник, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2. 

Решението на държавния глава кого да избере за третия мандат беше предшествано от серия консултации с всички парламентарно представени сили в края на работната седмица. На срещата с Левицата, лидерът ѝ Корнелия Нинова обясни, че ако БСП получи третия мандат, ще заложи на съставяне на политически, а не експертен кабинет.

БСП са готови с третия мандат и са с твърда позиция, че с ГЕРБ, ДПС и Възраждане няма да говорят. „С тези хора разговори не може да има, защото са част от проблема”, заяви в предаването "На фокус с Лора Крумова" на NOVA депутатът от БСП Явор Божанков минути преди от президентството да обявят, че държавният глава Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на БСП. 

„Ако искаме да държим ГЕРБ и ДПС извън властта, трябва да направим отново коалиция. От същите хора със същите приоритети", подчерта той, но призна, че подобна коалиция е трудна, тъй като е съставена от партии с различни визии, програми и идеи.. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ