Радев към ПП: Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление

Радев към ПП: Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление

Радев към ПП: Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление

Провеждам консултации в търсена на обединение около отговорни национални цели и приоритети, и в очакване да се оползотвори последната надежда - третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултацията си с партия „Продължаваме Промяната“.

„След прокараните нови червени линии, това не е лека задача, но политиците и в парламента и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси и разбирателство, така че да се решават техните проблеми, които в условията на една глобална политическа и икономическа криза растат с всеки ден. Инфлацията и цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса“, коментира Радев.

По думите на Радев, за да се справим с всички кризи е нужен работещ парламент.

„Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт, което да предприеме и изпълни необходимите реформи. За това е важно да чуем днес позицията на всички парламентарно представени политически сили за това как виждат формулата за излизане от политическата криза – има ли според вас потенциал 47-о Народно събрание да  излъчи управление, което да се гради на сподели ценности и принципи, а не на политически пазарлък и готова ли е „Продължаваме промяната“ да подкрепи правителство с мандата на друга политическа сила“, каза държавният глава.

Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че някои от най-страшните сценарии, които се чертаят от различни политически анализатори, целят вкарване на допълнителен страх в обществото.

„Азерският газ потече и цената му ще е една трета от тази на досегашните доставчици. Индустриалното ни производство води пълен рекорд в Европейския съюз. Състоянието при външно привнесената инфлация е драстично, но реално, до този момент правителството се справя много добре с всички кризи. Ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ и че политическа криза трябва да се избегне почти на всяка цена“, каза Петков.

По думите му единствената цена, която от ПП не са готови да платят, е да дадат всички обществени средства на шепа хора, които реално да ограбят населението.

Той е категоричен, ако третият мандат отиде при някои от сегашните партньори на ПП, те са готови на разговори и диалогичност, почти на всяка цена.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ