Радев се среща на „четири очи“ с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби

Радев се среща на „четири очи“ с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби

Радев се среща на „четири очи“ с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) в първите два дни на септември. Предвижда се среща с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, както и провеждането на бизнес форум с участието на наши компании, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Акцент по време на визитата ще са задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база.

Държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян в президентския дворец в Абу Даби. Срещата им ще бъде на „четири очи“. В присъствието на двамата държавни глави ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства, който цели развитие на отношенията с сферите на икономиката, търговията, инвестициите, туризма, образованието, дигиталните технологии и изкуствения интелект, културата, младежта и спорта.

След това президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес форум, в който ще вземат участие представители на компании от двете държави в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката, отбранителната индустрия. В официалната делегация са и служебните министри на транспорта Христо Алексиев, на външните работи Николай Милков, на икономиката Никола Стоянов и на иновациите и растежа Александър Пулев. Президентът ще бъде придружен и от представители на бизнеса. Последният български държавник, който се е срещал с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, е бившият премиер Бойко Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ