Радев обяви датата на четвъртите предсрочни избори

Радев обяви датата на четвъртите предсрочни избори

Радев обяви датата на четвъртите предсрочни избори

48-ото Народно събрание ще бъде разпуснато следващата седмица, а следващите и четвърти поред предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 2 април. Това стана ясно от изявление на президента Румен Радев пред журналисти. Той обаче отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет след като вече анонсира, че премиер отново ще е Гълъб Донев. 

"Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване, за да може да бъде спазен закона, който повелява, че всеки български гражданин да може да избира дали да гласува с машина или с хартия. Затова ще издам указ, с който ще разпусна Народното събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарните избори на 2 април", каза държавният глава. 

Той изрази надежда оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-ото Народно събрание и те да докажат, че борбата с корупцията, Планът за възстановяване и устойчивост, европейската интеграция се реален приоритет, а не само предизобрни обещания. 

Радев отклони въпросите за състава на следващия служебен кабинет като единствено уточни, че ще разговаря с всеки от сегашните министри. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ