Само седем партии и една коалиция са се регистрирали досега в ЦИК за вота през април

Само седем партии и една коалиция са се регистрирали досега в ЦИК за вота през април

Само седем партии и една коалиция са се регистрирали досега в ЦИК за вота през април

Само седем партии и една коалиция са се регистрирали досега в ЦИК за изборите на 2 април, предава БНР. 

Днес регистрацията си за предсрочните парламентарни избори направи партия "Възраждане", която внесе 4182 подписа. Утре регистрацията си ще направи и коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Съпредседателят на "Възраждане" Цончо Ганев заяви, че ще подкрепят конкретни политики в новия парламент: "Невлизане в еврозоната, това, за което ни принудиха в момента да отидем на референдум, имаме вече събрани повече от 250 000 подписа за свикване на референдум – това е първо и основно. Второ е спиране на изпращането на оръжие към Украйна, тъй като България става потенциална цел при разрастване на конфликта. Трето – премахване на американските бази в България".

"Това са основните три неща, за които по никакъв начин не може да се съгласим като добавим към тях безумието да дадем, тъй като в предишния парламент беше гласувано да се дадат 20 млрд. за нови два атомни реактора, това са политики, които поставяме на дневен ред и за да получи някой нашата подкрепа трябва да се съгласи с тях, тъй като те не са на "Възраждане", те са актуални теми, свързани с нашия живот в ежедневието ни", каза Цончо Ганев. 

Той посочи, че санкциите "Магнитски" са унижение за България. "Показано бе, че нямаме право да имаме собствено правосъдие". Според него и според "Възраждане" санкционираните трябва да бъдат съдени, но от български съд, а не от друга държава.

Подписахме коалиционно споразумение с ПП и утре в 11 ч. предстои да внесем документите си за регистрация в ЦИК, обяви в ефира на NOVA NEWS зам.-председателят на ДСБ Кристина Петкова. 

"Основните ни приоритети са да препотвърдим евроатлантическата си ориентация, влизане в еврозона и Шенген, реформа на прокуратурата. Обединението тръгва с една основна заявка - да бъдем първа политическа сила. В този смисъл бихме могли да се преборим за съдебна реформа", обясни Петкова. 

Тя коментира и темата със списъка със санкционирани български лица по закона "Магнитски". "Нямам очаквания прокуратурата да вземе отношение за лицата от списъка "Магнитски". Разследващите органи вече са длъжни да си отворят очите, защото ставаме за смях за пореден път пред партньорите ни. Корупцията е сред основните причини да не сме приети в Шенген. Никога не сме се фокусирали в личността на главния прокурор. Когато има изнесени данни от типа на списъка "Магнитски", прокуратурата да започне да работи, а не да се дават брифинги. Да не опъват чадър, а да работят безпристрастно", заяви зам.-председателят на ДСБ Кристина Петкова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ