Василев: Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен

Василев: Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен

Василев: Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен

Не са водени разговори да съм вътрешен министър. Този въпрос в момента кара група от хора да изпитват панически ужас. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията. Това заяви в ефира на bTV министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

По думите му, ако това евентуално се случи, г-н Рашков ще им се стори като пролетна песен. "Това ще бъде невероятен шок и ужас за мафията", добави Василев.

Министърът на спорта в оставка обясни, че Виктория Василева (б.р. преди дни тя съобщи, че ще напусне и ИТН, и Народното събрание) е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията и премиерът в оставка Кирил Петков. "Беше и денят преди това с мен (б.р. преди отцепилите се депутати да дадат пресконференция), беше няколко срещи преди това с мен", добави той. Василев обясни, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията, но посочи, че от деня на тази пресконференцията (на която той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията, бел. ред.) не е разговарял с Виктория Василева.

"Изключително много я уважавам. Тя (Виктория Василева, бел. ред.) е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка", каза още министърът на спорта в оставка. По думите му, много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води. 

Относно разговорите за нов кабинет Василев обясни, че участва активно в разговорите за управление на България в следващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка. 

"Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно поведение е да направиш ясен план за това какво ни очаква през следващите 6 месеца – това са много спешни мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи", заяви Василев. 

Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а единствено хоризонт (б.р. за управление) 6 месеца, коалиционни партньори – частично присъстващи в залата в момента и представители на различни сектори, които да представят най-спешните мерки, които НС трябва да приеме. 

"Не би трябвало да присъствам на разговори за подкрепа на правителство, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители", каза още той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ