Боб Гелдоф се сгоди

Боб Гелдоф се сгоди

Боб Гелдоф се сгоди

Ирландската рок легенда Робърт (Боб) Гелдоф се сгоди на 62-годишна възраст за приятелката си Жан Марин - френска актриса, с която има връзка от 18 години. Тя е била негова опора в трагедията, която изживява, след като само преди седмици дъщеря му Пийчис почина внезапно на 25-годишна възраст, посочва „Дейли Мейл”.

Журналистката, телевизионна водеща и фотомодел Пийчис Гелдоф беше намерена мъртва в дома си в Кент на 7 април. Впоследствие стана ясно, че причината за смъртта й е свръхдоза хероин. Тя признаваше, че е употребявала наркотици, но в последно време твърдеше, че "се въздържа". Нейната майка умря от свръхдоза хероин през 2000 г., когато Пийчис бе едва на 11-годишна възраст. 

За годежа на баща й Боб Гелдоф и дългогодишната му приятелка Жан Марин съобщи тяхната приятелка и бивша манекенка Джери Хол. Тя разкрива, че Жан е голямата опора за Гелдоф в настоящия изключително труден за него период. След като двамата са преминали "през ада", за тях е било важно да направят нещо, което ще върне щастието в живота им. 
Джери Хол допълва, че се радва за своите приятели. Боб Гелдоф и Жан Марин са заедно от 1999 г., когато музикантът среща актрисата на парти в Париж.

Робърт Гелдоф е роден на 5 октомври 1951 г. Той е ирландски текстописец, певец, писател, актьор и политически активист. Добива известност като вокалист на ирландската рок група The Boomtown Rats през 70-те и 80-те години на миналия век. Участвал е във филма на „Пинк Флойд“ от 1982 г. „Стената“, като главния герой Пинк. Има участие в големи инициативи си против бедността в Африка. През 1984 г. заедно с Мич Юър основава благотворителната супергрупа Band Aid, за да събере средства за борба с глада в Етиопия. Групата прави популярното парче "Do They Know It's Christmas?"

Бил е номиниран за Нобелова награда за мир, има почетно рицарско звание от кралица Елизабет II и множество други отличия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ