Аржентина арестува хакерско дете чудо

Аржентина арестува хакерско дете чудо

Аржентина арестува хакерско дете чудо

Полицията в Аржентина задържа 19-годишен младеж по обвинение, че е организирал и предвождал група хакери, които са източвали големи суми от сметки за международен трансфер и хазартни сайтове.

Тийнейджърът е наричан в родината си „суперхакерът”, защото е успял да достигне етап, в който е правел по 50 000 долара месечно, „работейки” от спалнята си в Буенос Айрес. За да го арестува, аржентинската полиция е трябвало да прекрати електрозахранването на целия му квартал, за да предотврати изтриването на ценни данни, информира Би Би Си. На органите на реда е било необходимо едногодишно разследване, за да достигнат до него.

Младежът е живял с баща си, който е компютърен експерт. В детската му стая спецчастите са открили сложна конфигурация от компютри с висок капацитет. Той е обвинен в три престъпления и ако бъде признат по всички обвинения, ще получи максимум 10 години затвор.

Полицейската операция по залавянето на групата му е била проведена чрез пет акции в аржентинската столица и град Росарио, разположен на около 300 км северно от нея.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ