Башар Асад не се подаде на натиска на Арабската лига, продължава с кървавите атаки

Башар Асад не се подаде на натиска на Арабската лига, продължава с кървавите атаки

Потушаването на антиправителствения бунт в Сирия ще продължи въпреки натиска на Арабската лига. Това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю  за вестник „Сънди таймс".

В края на седмицата лидерите от Арабската лига дадоха на Дамаск три дни да прекрати насилието иначе ще наложи икономически санкции на страната.

„Конфликтът ще продължи и натискът да бъде поставена Сирия на колене ще продължи. Но Сирия няма да се остави да бъде сломена", увери Асад.

Асад отново предупреди, че чужда военна интервенция в страната му ще дестабилизира региона. Той подчерта, че това ще е истинско земетресение за Близкия изток, предаде БТА.

„Ако западните страни гледат логично, разумно и реалистично на нещата, то те не трябва да извършват военна интервенция, защото това ще дестабилизира целия район и всички страни ще бъдат засегнати", предупреди Асад.

Той лично се зарече да се сражава и да умре, оказвайки съпротива на чуждите сили, ако се стигне до военна интервенция.

Президентът съобщи, че ще направи всичко по силите си да предотврати бъдещи атаки на Свободната сирийска армия, която при щурмове на обекти на силите за сигурност, в частност на база край Дамаск, уби най-малко 20 сирийски военни по-рано тази седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ