Великобритания затяга визовия режим за студенти извън ЕС

Великобритания затяга визовия режим за студенти извън ЕС

Великобритания затяга визовия режим за студенти извън ЕС

Великобритания ще прецизира визовия режим за студенти от страни извън ЕС в опит да противодейства на нелегалната имиграция, съобщи “Ройтерс“. През следващите няколко месеца ще бъде извършена “обстойна оценка“ на системата за издаване на студентски визи, заяви държавният министър за имиграцията Деймиън Грийн.

Тя ще доведе до допълнително затягане на режима като част от политиката за контролиране на имигрантския поток. Целта е по този начин да се пребори с нелегалния труд, фалшивите бракове и учебни заведения, използвани като параван за нелегален престой в страната, и организираните мрежи за нелегална имиграция.

Великобритания наистина иска да привлече най-умните и най-добрите и подкрепя законния престой с цел обучение. Но трябва да гарантираме, че всеки студент, който идва тук, наистина е такъв, казва Грийн.

Той припомни, че са регистрирани много случаи на злоупотреба чрез паралелно съществуващата система на фалшиви учебни заведения, заради която броят на кандидатите за висше от страни извън ЕС само за миналата година е скочил до над 300 000 души. По-строгата политика към мнимите студенти беше подхваната още от предишното правителство на лейбъристите, което през февруари тази година затвори 200 фалшиви учебни заведения.

.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ