Връчиха наградите "Еми"

Връчиха наградите Еми

Връчиха наградите "Еми"

На 22. септември в Лос Анджелис се състоя 65-ата церемония по връчването на премиите „Еми”. Те се присъждат от Американската национална телевизионна академия за най-добри постижения в телевизията.

В категория „Най-добър драматичен сериал” победи „В обувките на Сатаната” (Breaking Bad). Най-добър драматичен актьор е Джак Даниелс ( на снимката). Той бе отличен за ролята си на телевизионен водещ в сериала „Нюзрум” (The Newsroom). Призът за най-добра драматична актриса за втора поредна година отиде при Клеър Дейнс, която изигра агент на ЦРУ в сериала „Вътрешна сигурност” (Homeland).

Джим Парсънс, който играе ролята на Шелдън Купър от ситкома "Теория за големия взрив“ (The Big Bang Theory), пък беше обявен за най-добрия комедиен актьор. Това е трети приз "Еми“ за него.

Джулия Луис-Драйфус, която играе ролята на вицепрезидент на САЩ в сериала на HBO "Вицепрезидент", отнесе приза за най-добра комедийна актриса. Това е четвърта награда Еми за Луис-Драйфус. Същата лента осигури приз и за Тони Хейл като най-добър поддържащ актьор.

Биографичната лента за пианиста Либерачи "Зад свещника" (Behind the Candelabra), излъчван от HBO, спечели три престижни награди – за най-добър телевизионен филм или минисериал, за най-добър режисьор в същата категория за Стивън Содърбърг и за най-добър актьор в лицето на Майкъл Дъглас.

Церемонията по връчването на наградите се проведе в театър "Нокиа" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто бе актьорът Нийл Патрик Харис.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ