Експерти: Шумахер може никога да не се събуди от комата

Експерти: Шумахер може никога да не се събуди от комата

Михаел Шумахер може никога повече да не дойде в съзнание, твърдят специалисти, интервюирани по въпроса от германското издание "Фокус".

Седемкратният световен шампион във Формула 1 бе поставен в изкуствена кома преди 18 дни заради тежък инцидент по време на каране на ски във френския курорт Мерибел. Тогава при падане легендата на Ферари удари главата си в скала.

На теория, фактът, че е в кома, означава, че кислородът в мозъка му е редуциран и това му позволява по-бързо възстановяне.

Последните информации обаче са, че състоянието на Шумахер е толкова тежко, че шансовете той никога повече да не се събуди са реални. Още в сряда стана ясно, че засега лекарите нямат планове да го връщат в съзнание, предаде bTV.

Обикновено пациенти в състоянието на Шумахер излизат от кома до около 14 дни. Дори и да се събуди има голяма вероятност най-успешният състезател във Формула 1 да има тежки поражения на мозъка.

"Ако нараняванията са толкова сериозни, че могат да увредят пациента, лекарите го поддържат по-дълго в изкуствена кома. В зависимост от мястото на кървенето травмите могат да доведат до парализа, увреждания на говора или промени в личността", обясни неврологът проф. Гереон Финк от Кьолн. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Facebook ще ви показва още повече съдържание от акаунти, които не следвате