Започват да будят Михаел Шумахер от комата

Започват да будят Михаел Шумахер от комата

Лекарите от болницата във френския град Гренобъл пристъпиха към постепенно събуждане от състоянието на изкуствена кома на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, съобщи днес в. L'Equipe, позовавайки се на неназован собствен източник.

В първите дни след тежкия инцидент на Шумахер бяха направени две операции, като телесната му температура беше свалена до 35 градуса, за да се ограничи опасността от по-нататъшни поражения на мозъка. Изданието посочва, че пострадалият реагира добре на процеса за извеждане от кома, който е започнал в началото на тази седмица, съобщи РИА „Новости“. Последните официални съобщения за състоянието на Шумахер бяха направени в средата на януари и гласяха, че то е стабилно, но критично.

На 29 декември 2013 г. Михаел Шумахер падна, докато караше ски във френския планински курорт Мерибел, и удари главата си в скрити под снега камъни. Той бе откаран с вертолет в болницата „Мотие”, а после преместен в Гренобъл, където му бяха направени две операции. Мнозина специалисти се опасяват, че инцидентът ще донесе трайни последици за Шумахер.

Разследващите и властите проучват различни страни от произшествието, при което Шумахер удари толкова силно главата си в камък, че каската му се разцепи на две. Разследването беше удължавано няколко пъти и се очаква до две седмици да бъде обнародвано заключение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Откриха обявените за издирване плевенски ученици
За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса