"Ислямска държава" заплаши Путин със смърт

Ислямска държава заплаши Путин със смърт

"Ислямска държава" заплаши Путин със смърт

"Смърт за Путин! Идваме скоро!" - послание с тези заплаха публикува "Ислямска държава" в Интернет. Заплахите са към снимки, едната от които е фотомонтаж на бомбардировки над "Червения площад", а другата е на църквата "Св. Василий Блажени". И двата обекта са посочени от джихадистите като бъдещи мишени на "Ислямска държава" и целят да сплашат Русия.

Посланието на джихадистите е прихванато от  компанията "SITE", специализирана в анализи на послания на терористи. 

  За трети пореден ден днес руската бойна авиация извърши поредни атаки срещу позициите на "Ислямска държава" в Сирия. За изминалото денонощие, от 2 октомври до днес, самолети на русктата авиогрупа в Сирия  Су-34 и Су-24М са извършили над 20 въздушни атаки на 9 обекта на "ислямска държава в Сирия, съобщи в официално комюнике руското министерство на отбраната. Унищожен е команден пункт, а също и подземен бункер със складирани боеприпаси и взривни вещества.

В провинция Идлиб‬ бомбардировачи Су-24М са унищожили бази с военна техника, използвани за подготовка на терористични актове. Нанесен е и удар по лагер на терористите в района на Маарет-ен-Нууман, допълват от руското министерство на отбраната. В мрежата се появиха и първи снимки на руски пилот в сирийска база, публикувани от кореспондент на "Комсомолская правда" в Сирия.

Руски военен пилот се ръкува с техник от поддръжката на бойната авиация след успешно изпълнена задача и завръщане в базата в Латакия

Междувременно, сирийският Център за наблюдение на човешките права съобщи, че най-малко 39 цивилни граждани, сред които осем деца и осем жени, са убити при руските въздушни удари в Сирия през последните четири дни.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ