Ким Чен Ун екзекутира бившата си приятелка

Ким Чен Ун екзекутира бившата си приятелка

Ким Чен Ун екзекутира бившата си приятелка

В Северна Корея публично е била екзекутирана бившата приятелка на лидера Ким Чен Ун. За това предадоха световните медии, позовавайки се на южнокорейския вестник "Чосун Илбо". 

Заедно с младата жена са били разстреляни още 11 души. Всички те са били признати за виновни в произвеждане и разпространение на порнографски материали.

Хьон Сон-ул бе солистка на известния в Северна Корея оркестър "Унхасу", изпълняващ популярни патриотични песни. Тя и останалите убити (също музиканти от известни групи) са били арестувани на 17. август. Някои от тях са обвинени и в притежание на Библията, която е забранена в КНДР.

Публичният разстрел с картечници се е състоял на 20. август в присъствието на семействата на обвиняемите и на други популярни музиканти. По-късно роднините на екзекутираните са били изпратени в лагер за политически затворници.

Според данните от Южна Корея Ким Чен Ун и Хьон Сон-ул са започнали да се срещат в началото на 2000-те години. По-късно връзката им е прекратена по настояване на предишния лидер на Северна Корея Ким Чен Ир. Не е известно обаче дали Ким не е продължил да се среща с певицата и след забраната на баща си. 

Сегашната съпруга на Ким Чен Ун - Ри Сол-джу, също е била певица от "Унхасу". Една от теориите за екзекуциите е, че първата дама е протестирала срещу продължаващата известност на бившата приятелка на съпруга си. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ