Майкъл Джексън сам причинил смъртта си

Майкъл Джексън сам причинил смъртта си

Адвокатът на американския лекар Конрад Мъри, който се грижеше за поп иконата Майкъл Джексън в последните дни преди внезапната му смърт, заяви в съда, че певецът сам е причинил смъртта си. Защитата лансира версията на поредното съдебно заседание днес срещу лекаря на Джако, съобщиха световните агенции.

Адвокатът на Мъри Ед Черноф твърди, че Майкъл Джексън е причинил собствената си смърт чрез прием на фатална доза лекарства в момент, докато лекарът му не е бил в стаята. По думите му той е направил това без знанието на своя лекар, без негово разрешение и в разрез с разпорежданията му.

Черноф заяви още, че Кралят на попа е поел 8 броя двумилиграмови хапчета лоразепам, които според него са достатъчни да приспят шестима души. Освен това той е взел сам допълнителна доза от мощното болкоуспокояващо пропофол. Съчетанието на двете лекарства е създало "перфектна буря в тялото му", смята адвокатът.

Когато д-р Мъри е влязъл в стаята, той е заварил Джако в момент, когато е изпитвал ефекта от смъртоносната комбинация от хапчета и не разполагал с оборудване за спешна реанимация. Певецът е починал бързо и внезапно, твърди още защитата на лекаря, който може да бъде осъден на 4 години затвор и да загуби разрешителното си да практикува медицина.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ