Масови арести на активисти от "Окупирай Уолстрийт"

Масови арести на активисти от Окупирай Уолстрийт

Няколко хиляди демонстранти маршируваха по Бруклинския мост в Ню Йорк, САЩ. Най-малко 300 души от тях са били арестувани, предава BBC. „Окупирай Уол Стрийт“ вчера започна деня с протести около финансовия район на града, а по-късно демонстранти се събраха около метростанциите. Кметът Майкъл Блумбърг съобщи, че пет полицаи са били ранени.

Общонационалните протести вчера бяха разглеждани като тест за „Окупирай Уолстийт“, тъй като движението срещу икономическо неравенство отбеляза два месеца от началото си. В Лос Анджелис около 500 демонстранти също скандираха анти банкови лозунги, повечето от тях са арестувани. Властите в Далас премахнаха лагера на протестиращите и задържаха близо 20 души. Арести са били извършени и в Портланд, Орегон, след като активисти се опитаха да "окупират" банков клон в центъра на града.

Още десетки демонстранти са арестувани от полицията в Лас Вегас, Невада и Сейнт Луис, Мисури. Протестиращи затвориха моста на реката в Чикаго, Илинойс по време на пиков час, докато активисти в Сиатъл, Вашингтон затвориха Университетския мост. Митинги бяха проведени на мостове, които са в лошо състояние в Маями, Флорида; Детройт, Мичиган и Бостън, Масачузетс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ