Мексико обмисля да легализира наркотиците

Мексико обмисля да легализира наркотиците

Мексико обмисля да легализира наркотиците

Президентът на Мексико Фелипе Калдерон насърчи обществения дебат за легализирането на наркотиците в страната. Стъпката му е вследствие на новите данни, които показват, че хиляди мексиканци ежегодно стават жертви на войните между местните наркокартели, предава в. Guardian.

"Това е важен дебат", заяви президентът. Освен това той демонстрира желанието си да отговаря на въпроси около военната офанзива срещу наркокартелите в страната, която започна в края на 2006 г.

"Трябва да анализирате положителните и отрицателните страни, както и ключовите аргументи и на двете страни в този дебат", заяви Калдерон. Президентът подчерта обаче, че той лично е против идеята за легализиране на наркотиците.

От известно време Калдерон е под постоянен натиск да оправдае стратегията си за овладяване на насилието в Мексико. Страната е обхваната от постоянни битки между големите наркокартели, с които правителството не може да се справи. Официалните данни, публикувани тази седмица, сочат, че броят на жертвите, свързани с войната между наркокартелите, е достигнал 28 хил. души.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ