Невиждано по сила земетресение разлюля Сибир

Невиждано по сила земетресение разлюля Сибир

Невиждано по сила земетресение разлюля Сибир

Рекордно по сила земетресение разлюля руската република Тува в Сибир. В епицентъра трусът е бил със сила 9,5 по Рихтер. Като по чудо засега няма данни за пострадали и сериозни щети, предаде БНР.

Земетресението е най-силното, измерено в региона. То е било усетено във вторник вечерта във всички републики в Сибир. Въпреки студа от минус 30 градуса много хора са прекарали нощта на открито, опасявайки се от нови трусове. 

Днес бяха проверени пътища, мостове и електропроводи, но не бяха открити повреди. Съобщава се само за напукани стени и паднали мазилки в някои жилищни постройки. Училищата и детските заведения са затворени.

Според ръководителя на руското Министерство на извънредните ситуации Сергей Шойгу, който е родом от Тува, липсата на разрушения и жертви е истинско чудо. Въпреки това в републиката, която се намира до границата с Монголия, беше обявено извънредно положение.

В помощ на жителите на засегнатите райони бяха изпратени специализирани самолети и спасители в очакване на евентуални мощни вторични трусове. Според специалистите обаче сеизмичната активност е започнала да затихва.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ