Откриха 4 жертви в рухналите сгради в Рио

Откриха 4 жертви в рухналите сгради в Рио

Откриха 4 жертви в рухналите сгради в Рио

Най-малко четирима души са загинали след като две високи бизнес сгради се срутиха преди ден в бразилския град Рио де Жанейро. Телата на жертвите са били открити от полицията, докато е претърсвала руините на двете постройки от 10 и 20 етажа в историческия квартал на града.

Спасителните екипи издирват още 26 души, съобщи BBC. Смята се, че е малко вероятно хората да бъдат открити живи. Те са регистрирани като безследно изчезнали, обясни на пресконференция кметът на Рио Едуардо Паес. Води се разследване. Органите на реда работят по варианта нелегални практики в строителството да са довели до структурни проблеми, причинили колапса.

Агенция АП цитира представители на градската морга в Рио де Жанейро, които твърдят, че откритите тела на жертвите са 6.

По-рано, веднага след инцидента, шестима души бяха спасени и закарани в болница с наранявания.

Двете сгради са разположени близо до Общинския театър в Рио в част от града, която през деня е силно оживена. Те са централа на бразилския петролен гигант Petrobras.

Трагедията стана повод за множество негативни коментари и критики в международен план, заради очакванията за ред и безопасност от страна на хората, които планират да посетят Рио през 2014 г., когато там ще се състои предстоящото Световно първенство по футбол. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ