Папата посвети слово на социалните мрежи

 Папата посвети слово на социалните мрежи

Папата посвети слово на социалните мрежи

Папа Бенедикт XVI излезе със специално послание до всички католици за общуването в социалните мрежи, предаде „Франс прес”.

Той приканва хората да използват виртуалния контакт, за да се обединяват, но и да не заменят с него изцяло прякото общуване.

"Важно е да си спомняме винаги, че виртуалният контакт не може и не трябва да замени прекия контакт между хората във всички сфери на живота", призовава папа Бенедикт XVI в словото си, посветено на 45. Световен ден на социалните комуникации. По принцип, той се отбелязва чак на 5 юни, но Ватикана разпространи словото на папата днес, когато католиците честват празника на Свети Франсоа дьо Сал, покровител и на журналистите, разясни "Франс прес".

Главата на Римокатолическата църква признава още, че социалните мрежи са неделима част от обществото, но съветва общуването в тях да е честно, отговорно и с уважение към другите. Бенедикт XVI се обръща специално и към младите като ги призовава да използват пълноценно времето, което прекарват на "цифровата арена".

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ