Потресаващи кадри показват последиците от химическата атака в Сирия

Потресаващи кадри показват последиците от химическата атака в Сирия

В желанието си да убеди американския конгрес да одобри военно нападение срещу Сирия и режима на Башар ал Асад заради предполагаемата му употреба на химически оръжия, администрацията на Обама показа на конгресмените потресаващи видео кадри на последиците от нападението, пише Mashable.

На клиповете могат да се видят множество мъртви мъже, жени и деца. Други са в конвулсии или треперят вследствие на химическата атака в преградията на Дамаск от 21 август. Си Ен Ен се сдоби с 13 видеа, които администрацията показва на сенаторите на затворени врети, преди предстроящия вот на Конгреса през идната седмица.

САЩ настоява, че атаката е извършена от режима на Башар ал Асад. Според американското правителство в резултат на нея са загинали 1429 души. Видеа от атаката се появиха онлайн почти веднага, след като тя бе проведена. Изглежда обаче администрацията на Обама използва за първи път кадри от интернет, за да убеди Конгреса, че се налага нападение срещу Башар ал Асад.

"Сто видеа на атаката, много от които показват множество тела, по които се наблюдават физически белези, съответстващи (но не единствено присъщи) на излагане на силно токсичен нервен газ", гласи неласифицираната оценка на Белия дом.

В неделя Си Ен Ен излъчи част от видеата в репортаж, който може да видите тук. Внимание - клипът е наситен с тежко съдържание.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ