Путин се развежда

Путин се развежда

Путин се развежда

Руският президент Владимир Путин и съпругата му Людмила официално обявиха край на брака си. Двойката, която е женена от 30 години, потвърди новината пред руската държавна телевизия, след като участва в балета „Есмералда” в двореца на Кремъл.

„Беше общо решение: едва се виждаме, всеки от нас има собствен живот”, заяви Путин. „Владимир Владимирович е напълно погълнат от работа”, каза Людмила. Те нарекоха развода си „цивилизован” и добавиха, че „винаги ще останат близки приятели”.

Владимир Путин има брак с Людмила от 1983 г. и две дъщери от нея – Мария и Екатерина. Разводът му е нещо необичайно в Русия, където държавните лидери рядко официално се разделят с жените си. Въпреки че равнището на разведените сред населението е много високо, обществото в страната не е свикнало на подобни публични признания.

През 2008 г. Путин отрече упорити слухове в руските и западни медии, че планира развод и иска да се ожени за руската олимпийска шампионка, гимнастичка и модел Алина Кабаева. Някои медии писаха по-рано дори, че Кабаева, която е известна с красотата си и рекордните си спортни постижения, е родила дете от него, което отглежда защитена и тайно. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ