Шумахер се събужда

Шумахер се събужда

Състоянието на Михаел Шумахер отбелязва сериозен прогрес и той вече показва признаци на връщане в съзнание. Добрата новина съобщи мениджърът на легендарния пилот на  Формула 1 Сабине Кем с официално изявление пред медиите.

„Михаел има прогрес. На моменти показва, че идва в съзнание и се събужда. Неговата борба е дълга и трудно, но заедно с целия екип в болницата в Гренобъл, ние го подкрепяме и сме изпълнени с надежда, че ще се възстанови. Благодарни сме на всички за съпричастността, но отново ви молим за разбираме. Не искаме да навлизаме в подробности, за да защитим неприкосновеността на Михаел и неговото семейство и за да може лекарите да работят на спокойствие", заяви Кем.

Когато Шумахер се събуди, ще бъде преместен в специализирана рехабилитационна клиника. Мозъчните му травми са толкова сериозни, че все още крият риск от неочаквани усложнения. Това остава единствената причина световният шампион все още да бъде поддържан в кома, коментира вчера в. „Билд“.

Шумахер получи тежка черепно-мозъчна контузия при фатално падане със ски на 29 декември миналата година. Той претърпя две операции в болницата в Гренобъл, където бе настанен, и повече от два месеца е в състояние на медикаментозно поддържана кома, от която лекарите се опитаха да го изведат преди седмици. Усложнения на белите дробове обаче принудиха медиците да прекратят събуждането. От инцидента досега шампионът е загубил над 20 килограма. Лекарите обаче обясниха, че това е нормално при подобни състояния.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ