Японският министър по възстановяването подаде оставка

Японският министър по възстановяването подаде оставка

Седмица след като беше назначен, японският министър по възстановяването, отговарящ за опустошените от катастрофалното бедствие от 11 март райони напусна поста си. Рю Мацумото връчи днес оставката си на премиера Наото Кан, съобщи BBC. Малко по-късно той съобщи за оттеглянето си и в официално изявление пред медиите.

Решението му е смятано за един от поредните удари върху управлението на правителството в Япония и по-специално върху политическия имидж на все по-критикувания премиер Наото Кан.

В официални срещи с губернаторите на засегнатите след земетресението в Япония провинции, излъчени по телевизията, Мацумото направи няколко язвителни забележки. В неделя той заяви, че правителството няма да помогне на управлението на съсипаните райони, ако не получи добри планове за реконструкция. Това негово изказване провокира недоволство и обществено неодобрение.

На 27 юни Рю Мацумото оглави новосъздаденото Министерство по възстановяването на Япония, чиято цел беше да ръководи подобряването на ситуацията в опустошените региони в страната след земетресението на 11 март. Преди това той беше екологичен министър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ