„Хюндай” рекламира чрез футболен фен парк в Хамбург

„Хюндай” рекламира чрез футболен фен парк в Хамбург

„Хюндай” рекламира чрез футболен фен парк в Хамбург

Най-големият корейски автомобилен производител „Хюндай” се възползва от интереса към Световното първенство по футбол и мултинационалния състав на населението в Хамбург, Германия. Концернът финансира „Хюндай” фен парк Хамбург” (Hyndai Fan Park Hamburg).

Паркът представлява голямо заграждение, охранявано от полицаи. В центъра му е разположен огромен екран, където феновете могат да се съберат и да гледат мачовете заедно.

Всяка държава, участник в първенството, има свое собствено представителство във фен парка, под формата на шатра. В шатрите се продават национални ястия, кулинарни специалитети и напитки.

Така например всеки гост може да опита от специално приготвеното месо на шиш по португалски, сосовете на Гана или … хамбургер от щанда на САЩ.

Фен паркът, спонсориран от „Хюндай”, е запомнящо се място, което събира представители на различни националности. Чужденците в него не се притесняват да се забавляват и използват футбола и подкрепата за отбора си като повод да се срещнат със сънародници и да говорят на собствения си език.

Може би най-празен до края на Световното ще остане единствено щандът на Гърция. Иначе всички национални представителства са посещавани и предизвикват интерес сред гостите и местните гермаци.

По време на мач на Бразилия например, фен паркът е изпълнен с ентусиазирани бразилци, облечени в цветовете на националния си флаг. Всички те не се притесняват да изразят подкрепата за отбора си, въпреки че са в чужбина. Струпват се около шатрата на Бразилия, викат, пеят, танцуват и съпреживяват играта на своите футболисти.

Накрая на мач на Бразилия се организира бразилски купон с национални песни и танци. Партитата са толкова забавни, че привличат вниманието дори на посетителите, които не познават тъмнокожата певица, не разбират какво пее тя и не знаят защо танцуващите вдигат ръцете си на всеки припев.

Полицията във фен парка на „Хюндай” в Хамбург се грижи за предотвратяването на напрежение и спорове. Мерките за сигурност в заграждението са като на концерт. В центъра му са разположени огромни шатри, по-големи от националните, които рекламират продуктите на „Хюндай” и показват още един вид култура – тази на автомобилния производител.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ