11 души загинаха на въздушен балон в Нова Зеландия

11 души загинаха на въздушен балон в Нова Зеландия

11 души загинаха на въздушен балон в Нова Зеландия

Единадесет души загинаха в катастрофа на балон с горещ въздух близо до град Картъртън в Нова Зеландия. Полицията и свидетели казват, че балонът се е ударил в електропроводен стълб и е избухнал в пламъци, преди да слезе до земята, предава BBC.

Инцидентът е станал на около 80км на север от столицата Уелингтън - област, която е популярна за любителите на летенето с балони. На борда са били пет двойки от района на Уелингтън и пилот. Никой от тях не е оцелял. Началникът на полицията в Уелингтън Майк Русбач нарече катастрофата"трагедия".

"Вероятно все още на 15м във въздуха балонът е избухнал в пламъци", каза той.

Друг свидетел, Дейвид Маккинли, каза пред държавната телевизия TVNZ , че е забелязал част на кошницата в пламъци, която е преминала над градината му.

Инцидентът е станал в ярки и ясни условия, с лек вятър. Комисията по транспорта в Нова Зеландия разследва произшествието. Инцидентът е най-лошата въздушна катастрофа в Нова Зеландия от 1979 г. насам, когато самолет на Air New Zealand с туристи, които разглеждаха забележителности се разби във връх Еребус в Антарктида, при което загинаха всички 257 пътници на борда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ