Бърни Екълстоун обвинен в данъчна измама

Бърни Екълстоун обвинен в данъчна измама

Бърни Екълстоун обвинен в данъчна измама

Британските данъчни обвиниха бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун в измама свързана с негови активи, предаде Bloomberg, цитирайки Financial Times.

Разследване показва, че 91-годишният милиардер не е декларирал пред Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество активи в чужбина на стойност над 400 млн. лири, съобщиха от британската прокуратура. Той трябва да бъде изправен пред Уестминстърския магистратски съд на 22 август за първото си явяване по делото.

„Прокуратурата прегледа досие с доказателства от Агенция „Приходи и митници“ и разреши повдигане на обвинение срещу Бърнард Екълстоун за измама чрез невярна декларация в която не е посочил пред службата съществуването на държани активи в чужбина, за които се смята, че струват над 400 милиона лири“, каза главният прокурор Андрю Пенхейл.

Саймън Йорк, директор на службата за разследване на измами в Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество, заяви, че обвиненията са в резултат на „сложно и криминално разследване по целия свят“. „Можем да потвърдим, че срещу Бърнард Екълстоун е разрешено обвинение за измама чрез фалшива декларация. Наказателното обвинение е свързано с прогнозирани данъчни задължения, произтичащи от повече от 400 милиона лири офшорни активи, които са били скрити от данъчните“, добави Йорк . От прокуратурата добавят, че наказателното производство вече е активно и е „изключително важно да няма репортажи, коментари или споделяне на информация онлайн, което би могло по някакъв начин да навреди на това производство“.

Екълстоун се оттегли като главен изпълнителен директор на Формула 1 през 2017 г., слагайки край на 40-годишното си управление над глобалния автомобилен спорт, след като Liberty Media, контролирана от американския милиардер Джон Малоун, се съгласи да придобие компанията майка на Ф1 Delta Topco в сложна сделка за 8 милиарда долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ