Бил Гейтс предоставя 20 млрд. долара на своята фондация

Бил Гейтс предоставя 20 млрд. долара на своята фондация

Бил Гейтс предоставя 20 млрд. долара на своята фондация

Бил Гейтс обяви, че дарява 20 млрд. долара на фондацията на своята фондация, тъй като тя планира да увеличи разходите си, предаде Си Ен Би Си. „През последните години няколко огромни глобални препятствия оставиха много хора обезкуражени и ги накараха да се чудят дали светът не върви към по-лошо“, написа съоснователят на Microsoft в Twitter.

Той акцентира върху продължаващата пандемия от COVID-19, климатичните промени, проблемите с равенството между половете в световен мащаб и войната в Украйна.

„Надявам се, че като даваме повече можем да смекчим част от страданията, с които хората се сблъскват в момента, и да помогнем за изпълнението на визията на фондацията, а именно да даде на всеки човек шанса да живее здравословен и продуктивен живот“, каза Гейтс.

Сега фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“ планира да увеличи годишния си бюджет до около 9 млрд. долара до 2026 г., което представлява ръст от 505 в сравнение с нивото преди пандемията.

Дарението Гейтс, комбинирано с 3,1-те млрд. долара, дадени миналия месец от Уорън Бъфет, вдига капитала на фондацията до около 70 милиарда долара

От създаването си през 2000 г. фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е една от най-богатите филантропски организации в света. Гейтс се оттегли от позицията си в Microsoft през 2008 г., за да прекарва повече време в организацията с нестопанска цел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
С мъдър подход към емоциите
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Три прости числа за борба със самотата
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна